L’home que entén als catalans.

L’home que entén als catalans.

Cotarelo és un nacionalista espanyol amb principis incompresos pels qui consideren nacionalistes a l’altres … Als bascos, als catalans i que la seva miopia política els porta poc més d’un mil·límetre del seu nas. Hereus del franquisme imposen a tots el que volen escollir com i on viure la llei del imperio. Incapaços d’entendre el concepte nacionalista.

by-sa copia.

Escoltar a Ramon Cotarelo és encara millor que llegir-lo perquè dibuixa amb la mirada i accentua amb el somriure cada frase. És un gran comunicador amb el qual mantinc un contacte ciber-epistolar i que aquesta setmana he pogut saludar personalment i fer-ne el retrat.

 Ramon Cotarelo allibera les seves conviccions i transmet contundentment pensaments.

Segueixo atentament la seva obra i els seus escrits com a referent. L’estudi de l’aferrissament per tot el que és nostre i per què sempre m’he sentit considerat tractat pels qui ens han manat d’ençà que tinc ús de raó com un poble que forma part d’una conquista i sobre el que matenen “el dret a cuixa”. Pertanyo a una generació postguerra amb un pare que se sentia orgullós d’en els seus temps de servei tenir com a feina netejar les sabates a Manuel Azaña a la Torre Salvans a Matadepera prop de Terrassa l any 1936.

 

 • Ramón Cotarelo García (Madrid, 1943) és un politòleg espanyol, catedràtic emèrit de Ciència Política i de l’Administració de la Universitat Nacional d’Educació a Distància, de la qual va ser vicerector entre 1984 i 1988, publicista, escriptor i traductor. El seu currículum acadèmic, així com una relació dels seus articles en revistes acadèmiques, ponències en congressos, pròlegs es troba a la seva pàgina web de l’ UNED .
 • Al llarg de la seva vida acadèmica ha seguit diverses línies d’investigació preferents a les quals ha fet diferents aportacions.
 •  La seva obra Els partits polítics (Madrid: Sistema, diversos anys) va ser llibre de text a les Facultats de Ciències Política. En aquest terreny de textos i manuals, també va aportar una Teoria de l’Estat i Sistemes polítics (escrit amb Andrés de Blas, Madrid: UNED, 196) i unaIntroducció a la Ciència Política (coeditat amb Juan Luis Paniagua Soto, Madrid: UNED, 1987 ).
 • També s’ha orientat al cultiu de la teoria i la pràctica de l’impacte de les noves tecnologies de la informació i la comunicació en el procés polític, singularment internet i la seva importància en el sorgiment d’un camp nou d’acció política definit com Ciberpolítica.Són nombroses les seves publicacions en aquest camp i no només publicacions. 
 • Cotarelo és també un ciberactivista, autor d’un bloc,Palinuro , molt conegut, amb una mitjana de 3.000 visites úniques diàries. Igualment compta amb una forta presència a les xarxes socials, amb més de 20.000 seguidors a Twitter .

 

 Palinuro és la renovació constant del llenguatge calidoscòpic on la realitat del poble i qui els mana s’emmiralla. Els meus matins els comparteixo amb la lectura dels seus articles tot redibuixant fesomies i gestos d’uns mims interpretats pels titelles del govern.

Tenim pendent una xerrada amb aquest personatge carismàtic i d’un llarg i atapeït contingut polític que és desencadenant i revulsiu per les institucions que no tenen ni han tingut mai cap interès que no sigui crematístic pel nostre país.

 

Licencia Creative Commons
Esta obra está bajo una Licencia Creative Commons Atribución-CompartirIgual 4.0 Internacional.

5 pensaments sobre “L’home que entén als catalans.

 1. Segueixo els seus posts a Palinuro. Vaig ser a la seva conferència a Vic. He escoltat la de Sevilla íntegrament tot i ser un treball d’artesanal amateur. És un personatge molt interessant, defensor del dret a decidir del poble català tot i desitjar que no marxem ja que està convençut de les tremendes conseqüències per a Espanya.
  Jo i molts companys de l’ANC del Maresme esperem amb delit poder escoltar-lo a Mataró.

 2. Joan, comparteixo les teves paraules sobre Ramon, ell forma part de les meves lectures diàries. És un immens plaer llegir-lo tots dies. Per cert magnifiques teves fotos sobre Ramon. Una abraçada fraternal des de Brussel·les.

 3. Me n’alegro que t’agradi i segueixis un del pocs “intel·lectuals d’esquerra” i amb sentit comú que hi ha a Espanya. La llàstima es que n’hi ha ben pocs…Suso del Toro, em penso, que n’és un altre.

  Espero que estiguis bé (tinc una mostra fotogràfica al CAP Maragall, si t’acostes a Barna!).
  Molts records.
  Joan guinarda.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s