Quan veiem una imatge en blanc i negre possiblement ens atrapi com si tingués una força especial. La seva intemporalitat, la simplicitat les fa més directes y sovint més elegants. El blanc i negre i la fotografia varen néixer plegats basats en el contrast entre les llums i les ombres.Cuando vemos una imagen en blanco y negro posiblemente nos atrape cómo si tuviera una fuerza especial. Su *intemporalitat, la simplicidad las hace más directas *y a menudo más elegantes. El blanco y negro y la fotografía nacieron basados en el contraste entre las luces y las sombras.
La visió en blanc i negre com podríem anomenar la lectura d’una imatge prèvia a la captura amb la càmera, és la predisposició i el coneixement de la resposta tècnica que ens oferirà a través de filtres digitals o físics cada un dels colors de l’espectre. La visión en blanco y negro como podríamos denominar la lectura de una imagen previa a la captura con la cámara, es la predisposición y el conocimiento de la respuesta técnica que nos ofrecerá a través de filtros digitales o físicos cada uno de los colores del espectro.Són molts els fotògrafs que han mostrat el món en blanc i negre creant escola. Els paisatges d’ Ansel Adams, els retrats de Henri Cartier–Bresson i els reportatges de Sebastião Salgado, Robert Capa o Dorothea Lange. Els redaccionals de Robert Doisneau i les genialitats de Man Ray o el glamurs de Richard Avedon o Cecil Beaton, i el cèlebre Irving Penn. També Arnold Newman amb els seus retrats que han segellat l’historia.
Tots ells ens han mostrat la força de l’ absència total del color i han forjat un caràcter elegant en el llenguatge fotogràfic.Son muchos los fotógrafos que han mostrado el mundo en blanco y negro creando escuela.
Los paisajes de *Ansel Adams, los retratos de *Henri *Cartier-*Bresson y los reportajes de *Sebastião Salgado, Robert Capa o *Dorothea *Lange. Los *redaccionals de Robert *Doisneau y las genialidades de Man Ray o el glamours de Richard *Avedon o Cecil *Beaton, y el célebre *Irving *Penn. También Arnold *Newman con sus retratos que han sellado lo historia.
Possiblement és una visió diferent a la qual estem acostumats però sens dubte la percepció dels matisos que van del blanc al negre són de gran riquesa i plasticitat.Posiblemente es una visión distinta a la que estamos acostumbrados pero sin duda la percepción de los matices que van del blanco al negro son de gran riqueza y plasticidad.Possiblement canalitzem els nostres sentiments i records a través del color que ens permet emfatitzar els tons càlids o freds segons precisem.
L’absència de color és total en néixer la fotografia i el cinema i per molts de nossaltres, un clima d’autenticitat que viatja amb els records d’infantesa.
Personalment m‘ agrada moltíssim la utilització del blanc i negre en el retrat i puntualment en el paisatge. En fotografia documental pren relleu especial per la seva cognotació gràfica que fusiona el concepte Press.
En l‘ imatge El president Artur Mas al Palau de la Generalitat. Llum de dia i blanc i negre per il·lustrar una jornada molt especial. Una distesa conversa i una breu sessió que va tenir el detall de concedir-nos en privat. En la imagen El Presidente Artur Mas en el Palacio de la Generalitat. Escogí blanco y negro para ilustrar una jornada muy especial en una sesión privada que tuvo a bien concedernos.
Posiblemente canalizamos nuestros sentimientos y recuerdos a través del color que nos permite enfatizar los tonos cálidos o fríos según precisamos.
El fotógrafo formado en el mundo analógico conoce por experiencia como se oscurecían los cielos con filtros naranjas o amarillos de forma que las nubes se hacían mucho más visibles o como el uso de los filtros verdes hacían que las hojas de los árboles tomaran relevo convirtiéndose en casi blancos… El fotógrafo era capaz de imaginar cómo sería el resultado sólo observando el paisaje
Amb l’aparició del digital l’ immediatesa ha restat l’esforç imaginatiu i creatiu del fotògraf de tal forma que la manca d’exercici mental previ és tant reduït que a poc a poc ha forçat el desconeixement i la manca de criteri en molts dels joves que es veuen molt més atrets per la postproducció que per l’anàlisi previ.Con la aparición del digital la inmediatez ha restado el esfuerzo imaginativo y creativo del fotógrafo de tal forma que la carencia de ejercicio mental previo es tanto reducido que despacio ha forzado el desconocimiento y la carencia de criterio en muchos de los jóvenes que se ven mucho más atraídos por la postproducción que por el análisis previo.
Estem doncs en un canvi d’ actitud i de formes envers la formació de nous fotògrafs.Estamos pues en un cambio de actitud y de formas hacia la formación de nuevos fotógrafos.

En este trabajo colaboran dos fotógrafos con criterios y gustos distintos pero unidos bajo la misma pasión por el estudio de la luz , el color y su expresión. También su equipo es distinto y contrastado, Mireia Canicio apuesta por Nikon y Joan Safont por el lado blanco de la jugada con equipos Canon.
Son muchos los fotógrafos que han mostrado el mundo en blanco y negro creando escuela.
Todos ellos nos han mostrado la fuerza de la ausencia total del color y han forjado un carácter elegante en el lenguaje fotográfico. Personalmente me gusta muchísimo la utilización del blanco y negro en el retrato y puntualmente en el paisaje. En fotografía documental toma relevo especial por su connotación gráfica que fusiona el concepto Press.Quan el que transmet la nostra imatge es reforça amb l’especial intensitat que projecta la fotografia monocromàtica, la mesura de la llum i l‘ optimització del contrast és com la sal en la cuina de la imatge.
El laboratori actual com el del químic actua de saturant el color treballant la resposta lineal de cada color en convertir-se en grisos.El que antigament s’obtenia amb filtres de colors per potenciar els contrastos y fent destacar cada color, avui dia és processat en el Photoshop. El fotògraf pot aconseguir uns blancs i negres perfectes tant en rgb com en gamma de grisos.És aconsellable lacaptura en color i un processat que compta amb la força de cada un dels colors.
La intensidad que transmite nuestra imagen se refuerza con la especial fuerza que proyecta la fotografía monocromática, la medida de la luz y la optimización del contraste es como la sal en la cocina de la imagen.
El photoshop, convertit en el nostre laboratori treballa de forma semblant a la que utilitza el fotògraf en l’aplicació de filtres davant l’objectiu amb la finalitat d’obtenir més riquesa en la gamma de grisos i millorar-ne li contrast.
El laboratorio actual como el del químico actúa desaturando el color trabajando la respuesta lineal de cada color al convertirse en grises.
Lo que antiguamente se obtenía con filtros de colores para potenciar los contrastes *y haciendo destacar cada color, hoy en día es procesado en el *Photoshop. El fotógrafo puede conseguir unos blancos y negros perfectos tanto en *rgb cómo en gama de grises.
Es aconsejable la captura en color y un procesado que cuenta con la fuerza de cada uno de los colores.